Туристичний прокурор Іван Кайло,сніданок туриста або про харчування в зарубіжних готелях

Як сказала б моя одеська бабуся, ви туди подивитися на Мону Лізу або попоїсти приїхали?

Їсти чи не їсти? І як часто? І що їсти? А що ні? Питання харчування займають відпочинку українців за кордоном значуще місце, але, в останні роки, далеко не пріоритетне. Турист з України тепер вимагає не хліба, а видовищ.  Намітився чіткий тренд, що головний акцент у туристичному пакеті займає все ж можливість побачити країну і познайомитися з її визначними пам’ятками, а вже тільки потім вартує проживання в готелі з обраним режимом харчування, вид транспорту тощо. 

Як вважає Іван Юрійович Кайло, директор турагентства «ЕvеRесT», за нинішніх цін на путівки 4 — і 5-зіркові готелі з харчуванням за системою «all-inclusive» стають надмірно марнотратним задоволенням.

Економити на всіх накладних витратах, у тому числі і на харчуванні, тепер обов’язкова норма. Далеко не всім потрібно отримати по путівці багаторазовий прийом їжі. Готелі з рівня 2-3*, перебуваючи постійно в умовах конкурентної боротьби з іншими аналогічними готелями, змушені буквально щомиті самовдосконалюватися, тому навіть самий скромний готельчик сьогодні може пропонувати прийнятні побутові умови і збалансований раціон харчування.

Ситуацію з харчуванням директор «ЕvеRесT» Іван Кайло коментує наступним чином: «Ми провели ретельний аналіз ринку HoReCa у всіх країнах, за якими у нас є продаж турів. Нам вдалося оптимізувати витрати на проживання в готелях таким чином, що тепер готелі у турах скромніше – але рівень обслуговування достатньо високий, щоб мати бажання пропонувати його нашим клієнтам.

А ще ми стали практикувати відмову від харчування в самих готелях і перенесення пансіонної програми в найближче кафе або приватний ресторан. Дуже часто виявляється, що навіть у самих скромних готелях рівень цін на ресторанне обслуговування непомірно високий.

Начебто, на перший погляд, очевидна незручність – кафе або ресторан поза готелем. Але ми, навпаки, отримуємо самі доброзичливі відгуки. Як виявилося, окремо розташовані кафе та ресторани можуть пропонувати більший асортимент національної кухні і багатіші карти вин, ніж це зазвичай допускається встановленим раціоном ресторану у готелі».

Саме з таких варіантів заощадження створюється, на думку Івана Кайла, реальна можливість зробити путівки відпочинку за кордоном, що продаються фірмою «ЕvеRесT», набагато дешевше інших ринкових. Що дає можливість туристам оплачувати путівки від «ЕvеRесT» за досить помірними цінами і не переплачувати за зовсім непотрібну на відпочинку розкіш

Як сказала б моя одеська бабуся, ви туди подивитися на Мону Лізу або попоїсти приїхали?

Їсти чи не їсти? І як часто? І що їсти? А що ні? Питання харчування займають відпочинку українців за кордоном значуще місце, але, в останні роки, далеко не пріоритетне. Турист з України тепер вимагає не хліба, а видовищ.  Намітився чіткий тренд, що головний акцент у туристичному пакеті займає все ж можливість побачити країну і познайомитися з її визначними пам’ятками, а вже тільки потім вартує проживання в готелі з обраним режимом харчування, вид транспорту тощо. 

Як вважає Іван Юрійович Кайло, директор турагентства «ЕvеRесT», за нинішніх цін на путівки 4 — і 5-зіркові готелі з харчуванням за системою «all-inclusive» стають надмірно марнотратним задоволенням.

Економити на всіх накладних витратах, у тому числі і на харчуванні, тепер обов’язкова норма. Далеко не всім потрібно отримати по путівці багаторазовий прийом їжі. Готелі з рівня 2-3*, перебуваючи постійно в умовах конкурентної боротьби з іншими аналогічними готелями, змушені буквально щомиті самовдосконалюватися, тому навіть самий скромний готельчик сьогодні може пропонувати прийнятні побутові умови і збалансований раціон харчування.

Сиуацію з харчуванням директор «ЕvеRесT» Іван Кайло коментує наступним чином: «Ми провели ретельний аналіз ринку HoReCa у всіх країнах, за якими у нас є продаж турів. Нам вдалося оптимізувати витрати на проживання в готелях таким чином, що тепер готелі у турах скромніше – але рівень обслуговування достатньо високий, щоб мати бажання пропонувати його нашим клієнтам.

А ще ми стали практикувати відмову від харчування в самих готелях і перенесення пансіонної програми в найближче кафе або приватний ресторан. Дуже часто виявляється, що навіть у самих скромних готелях рівень цін на ресторанне обслуговування непомірно високий.

Начебто, на перший погляд, очевидна незручність – кафе або ресторан поза готелем. Але ми, навпаки, отримуємо самі доброзичливі відгуки. Як виявилося, окремо розташовані кафе та ресторани можуть пропонувати більший асортимент національної кухні і багатіші карти вин, ніж це зазвичай допускається встановленим раціоном ресторану у готелі».

Саме з таких варіантів заощадження створюється, на думку Івана Кайла, реальна можливість зробити путівки відпочинку за кордоном, що продаються фірмою «ЕvеRесT», набагато дешевше інших ринкових. Що дає можливість туристам оплачувати путівки від «ЕvеRесT» за досить помірними цінами і не переплачувати за зовсім непотрібну на відпочинку розкіш.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *