Найгірша ковбаса в магазинах, яку позиціонують як корисну

Найгірша ковбаса в магазинах, яку позиціонують як корисну

Ковбаса - це дуже популярний в Україні продукт, який купують чимало людей. Але дуже часто в такому продукті ховається небезпека для організму. Яку ковбасу в магазинах позиціонують як корисну, а вона такою не є - читайте в матеріалі РБК-Україна. Яка ковбаса в магазинах зовсім не корисна У супермаркетах все частіше можна побачити ковбасу з маркуванням "фітнес", "дієтична", "для здорового харчування". Але, як попереджають експерти з харчування, за цими яскравими обіцянками часто ховається продукт, який не має нічого спільного з користю. Найгірша з них - це так звана "варена індича ковбаса" або "ковбаса з курки" із позначками "без жиру" чи "з низьким вмістом калорій". Саме її найчастіше купують ті, хто прагне схуднути або харчуватися правильно. В чому небезпека такої ковбаси? Втім, за привабливою назвою ховається продукт, який часто складається переважно з механічно обробленого м’яса (МОМ), крохмалю, соєвого білка, підсилювачів смаку (глутамат натрію), барвників та консервантів. Такі ковбаси мають мінімальну харчову цінність, а кількість справжнього м’яса в них - критично мала. За словами дієтологів, продукти з написами "дієтична ковбаса" або "для фітнес" створюють ілюзію безпечності. Але якщо уважно вивчити склад, стає зрозуміло - у багатьох випадках це фактично перероблені залишки м’ясного виробництва з додаванням дешевих замінників білка. Крім того, такі ковбаси можуть містити велику кількість солі - до 2,5 грамів на 100 грамів продукту, що перевищує денну норму для людей із гіпертонією. Особливо небезпечно вживати таку ковбасу щодня, як заміну м’ясу в бутербродах чи салатах. Накопичення хімічних добавок в організмі може викликати порушення обміну речовин, проблеми зі шлунково-кишковим трактом та погіршення самопочуття. Як купити безпечну ковбасу? Якщо вже купуєте ковбасу, обирайте варіанти з коротким складом, без Е-добавок та консервантів, або ж готуйте домашню альтернативу з перевірених інгредієнтів. Уважно читайте етикетку продуктів, зазвичай там вказується - процентний склад м'яса, консерванти, підсилювачі смаку. Не все, що рекламується як "здоровий вибір", таким є насправді. Вас може зацікавити

  • Названо найбезпечнішу ковбасу в Україні
  • Який сир шкодить вашому здоров’ю
  • Названо найшкідливіше печиво, яким завалені українські магазини
Під час створення матеріалу було використано джерела: Harvard School of Public Health, Європейське агентство з безпеки харчових продуктів, FDA.