Будете вражені результатом: як у спеку надовго зберегти хліб свіжим і м’яким

Будете вражені результатом: як у спеку надовго зберегти хліб свіжим і м’яким

Хліб є практично в кожному домі, але далеко не всі знають, як правильно його зберігати. Щоб не викидати цілий батон, варто дотримуватися кількох простих порад. РБК-Україна розповідає про правила та лайфхаки, які допоможуть зберегти хліб свіжим навіть у спекотний день. Зберігання у паперовому пакеті Найкраще зберігати хліб у паперовому пакеті, а не в пластиковому. Пластик не пропускає повітря і затримує вологу, що сприяє швидкому розмноженню плісняви. Папір дозволяє хлібу "дихати" і довше залишатися свіжим.  Також важливо не ставити хліб поруч із тепловими приладами, які можуть швидко висушувати його. Тому вибирайте для зберігання прохолодне і сухе місце. Використання хлібниці Якщо у вас є хлібниця, це ідеальний варіант для зберігання хліба. Вона добре вентилюється і захищає хліб від шкідників і зайвої вологості.  Рекомендується, щоб хлібниця була з металу - це допомагає зберегти тепло і не дає проникати стороннім запахам. Не варто зберігати в одній хлібниці білий і чорний хліб - краще придбати модель з двома ярусами.  Пам’ятайте також регулярно чистити хлібницю від крихт.

Зберігання у паперовому пакеті - найпростіший спосіб тримати хліб свіжим довше (фото: Pixabay) Чому не варто зберігати хліб у холодильнику Хоч багато хто вважає, що холодильник допомагає зберегти хліб довше, це хибна думка. У холоді хліб швидше втрачає вологу і твердіє. Крім того, він легко вбирає запахи інших продуктів, що псує його смак.  Так, бутерброд із шоколадною пастою може несподівано набути присмаку солоних огірків. Найкраще холодильник для хліба взагалі не використовувати. Найкращий спосіб збереження Якщо ви купили багато хліба одразу, найкраще нарізати його і заморозити. Для цього загорніть шматочки спочатку в харчову плівку, а потім у фольгу, щоб захистити від морозу.  У морозилці хліб може зберігатися до 6 місяців і при цьому не втрачати свіжості. Коли захочеться свіжого хліба, просто дістаньте нарізку і прогрійте в духовці 2-5 хвилин. Так він знову стане м’яким, ароматним і смачним. Ці прості правила допоможуть вам довше насолоджуватися свіжим і смачним хлібом, уникнути зайвих витрат і сміття. Бережіть хліб - адже він справді "голова" на вашому столі! Вас може зацікавити

  • Як зберігати огірки, щоб вони залишалися свіжими та хрустими вдвічі довше
  • Як зберігати яйця "по-американськи" та у чому секрет цього методу
  • У яких 9 місцях влітку не можна зберігати рис і гречку
При написанні матеріалу використовувалися наступні джерела: сайти Real Simple та Martha Stewart.