Спробуйте це замість картоплі та рису на вечерю. Легко засвоюється, ситно та смачно

Спробуйте це замість картоплі та рису на вечерю. Легко засвоюється, ситно та смачно

Ви втомилися їсти на гарнір рис та картоплю на вечерю? Для вас є вихід - продукт, який принесе користь організму.

РБК-Україна розповідає, яку смачну крупу ви можете включити до свого раціону.

Який гарнір можна спробувати на вечерю?

Картопля та рис, безсумнівно, є смачним гарніром, але з часом вони можуть набриднути. 

Кіноа - це рослина, яка, хоча й схожа на рис, не є зерном. Її насіння легко засвоюється, ситне та неймовірно універсальне на кухні. Крім того, на ринку ви знайдете різні сорти цього суперфуду: білий, з ніжним смаком та м’якою текстурою, і червоний, з більш яскравою та хрусткою текстурою. Обидва ідеально підходять для салатів та як гарнір.

Але кіноа - це не лише смак. Її користь для здоров'я робить її одним із найкорисніших продуктів. За даними PubMed, вона багата на клітковину, яка сприяє травленню, а також на магній, залізо та калій, які позитивно впливають на серцево-судинну систему.

Дослідження показали, що, крім того, вона містить повноцінний білок, який забезпечує всі дев'ять незамінних амінокислот.

Для тих, хто дотримується безглютенової дієти, це справжня перлина, яка природно не містить глютену, але водночас є ситною.

Як приготувати кіноа?

Ключ до ідеальної кіноа - ретельно промити її під холодною водою перед приготуванням. Це видаляє сапоніни, речовини, які можуть надати їй гіркого післясмаку.

Потім варіть насіння на повільному вогні у співвідношенні 2:1 (вода до кіноа) приблизно 15 хвилин, потім зніміть з вогню та залиште під кришкою, поки воно не досягне ідеальної консистенції.

Підготовлена ​​кіноа є основою для безлічі страв. Її можна використовувати як інгредієнт овочевих салатів, як начинку для овочів або навіть як основу для десертів, таких як пудинги, вівсянка для сніданку або мафіни.

Вас може зацікавити

  • Ця крупа багата на клітковину та цінний білок
  • Що категорично не можна додавати в вівсяну крупу
  • Як правильно варити сочевицю, щоб вона вийшла ідеальною