Додайте це у млинці, щоб зробити їх ще смачнішими та кориснішими
Звичні млинці можна легко перетворити на суперкорисну страву. Достатньо додати гарбузове пюре, яке підсилить користь та смак страви.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Real simple.
Користь гарбузового пюреЗа даними Healthline, гарбузове пюре багате на вітаміни і мінерали. Лише одна чашка вареного гарбуза містить 78% добової норми вітаміну А, 13% вітаміну С, 12% вітаміну К, а також значну кількість міді, марганцю, заліза і рибофлавіну.
Це також гарне джерело клітковини (близько 3 г на чашку), яка сприяє відчуттю насичення, підтримує регуляцію цукру в крові та допомагає зниженню ваги.
Пюре легко додати у супи, каші, випічку, солодкі страви або навіть використати замість жиру чи яєць у рецептах. Це дозволяє зменшити калорійність і збільшити харчову цінність страв.
На сайті Мауо clinic йдеться, що високий вміст калію та магнію допомагає підтримувати нормальний кров’яний тиск і знижує ризик серцево-судинних захворювань.
Гарбуз містить багато клітковини та води, що сприяє нормалізації травлення та допомагає контролювати вагу.
Як додати до млинцівГарбуз можна використовувати замість багатьох рідких інгредієнтів у млинцях чи іншій випічці. Ви можете використовувати його замість олії або вершкового масла у співвідношенні один до одного, або ж 1/4 склянки гарбуза замість яйця.
Якщо пюре густе, можна трохи зменшити кількість борошна або додати ще молока, щоб тісто залишалось рідким і добре розтікалося. Млинці будуть ніжнішими, трохи щільнішими й матимуть золотавий колір та легкий гарбузовий аромат.
Крім того, можна використати як начинку:
- спечіть млинці за звичайним рецептом
- для начинки змішайте гарбузове пюре з цукром, корицею, ваніллю чи медом. Можна додати трохи сиру, вершків або горіхів
- загорніть у млинці й подавайте як десерт
Можна також комбінувати, а саме частину пюре додати в тісто, а іншу використати для начинки - тоді смак буде більш насичений.
Вас може зацікавити:
- 4 продукти, які категорично не варто готувати в аерогрилі
- Топ-5 продуктів, які шкодять зубам так само, як і цукор
- Чи корисніша мікрозелень за звичайну зелень