Цей інгредієнт в супі дуже шкідливий: його краще не додавати

Цей інгредієнт в супі дуже шкідливий: його краще не додавати

Суп - це ароматний, насичений смаком і обов’язкова страва на недільному столі. Однак не кожен інгредієнт, який традиційно додають до цього бульйону, безпечний для здоров’я.

РБК-Україна розповідає, який інгредієнт краще не додавати у суп.

Що треба знати про суп?

Небезпека походить від несвіжого м’яса, гнилих овочів та готових сумішей спецій з високим вмістом солі, консервантів та ароматизаторів. І це ще не все. Багато людей не усвідомлюють, що повністю натуральний інгредієнт, який поколіннями використовувався в супі, насправді є... отрутою.

Багато хто не може уявити цей суп без обсмаженої цибулі, яка надає бульйону золотистого кольору та насиченого смаку. Однак, як попереджають експерти Національного інституту громадського здоров'я, цей популярний кулінарний прийом може мати серйозні наслідки для здоров'я.

 

Тривале смаження цибулі обвуглює її зовнішні шари. Ці обвуглені шари виробляють токсичні хімічні речовини, такі як акриламід, який може потрапляти в суп.

Акриламід - це хімічна сполука, що утворюється під час термічної обробки крохмалистих продуктів за високих температур, що перевищують 120–150 градусів Цельсія. Він міститься в таких продуктах, як хліб, картопляні чіпси, печиво та кава. На жаль, наявність акриламіду в раціоні може збільшити ризик розвитку раку, говорить дослідження.

Хоча повністю виключити акриламід зі свого щоденного раціону неможливо, варто мінімізувати його присутність, особливо в домашніх стравах. У випадку з бульйоном це означає уникати обвугленої цибулі або ретельно видаляти будь-які обвуглені частини перед додаванням її в бульйон.

Що додавати в бульйон замість цибулі?

Хоча обсмажена цибуля додає бульйону особливого смаку, існують здоровіші альтернативи. Експерти рекомендують додавати в каструлю ретельно промиту, очищену цибулю. Це додасть супу золотисто-коричневого кольору та дозволить уникнути потрапляння шкідливих хімічних речовин у страву.

Вас може зацікавити

  • Найгірший овоч для бульйону, який перетворить страву на катастрофу
  • Поживне та недороге м’ясо для бульйону
  • Названо м'ясо, яке категорично не підходить для супу