Пиріжки без молока та яєць: простий рецепт на воді, який підкорить навіть новачків

Пиріжки без молока та яєць: простий рецепт на воді, який підкорить навіть новачків

Іноді так хочеться домашньої випічки, але в холодильнику мінімум продуктів. Саме тоді виручає цей швидкий рецепт пиріжків без молока та яєць.

Як приготувати випічку, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.

Інгредієнти:
  • Вода - 3 склянки
  • Дріжджі свіжі - 100 г
  • Цукор - 4 ст. ложки
  • Сіль - 1 ч. ложка
  • Олія - 150 г
  • Борошно - 600–700 г
  • Начинка - 200 г повидла або будь-яка на вибір
Покроковий рецепт приготування

Підігрійте воду до 40°C, розчиніть дріжджі, додайте цукор і кілька ложок борошна. Залиште в теплі на 15 хвилин — опара має піднятися й стати пухкою.

Додайте сіль, поступово підсипайте решту борошна й вливайте олію. Замісіть м’яке тісто, яке не липне до рук.

Поділіть тісто на частини, розкачайте коржики, викладіть у центр начинку (повидло, картоплю, капусту або мак) і щільно защипніть краї.

Викладіть пиріжки на пергамент і одразу поставте у розігріту духовку при 180°C. Випікайте 15–17 хвилин до золотистого кольору. Готові пиріжки змастіть маслом  вершковим або рослинним (для пісного варіанту).

Вас може зацікавити:

  • Рецепт пиріжків без олії
  • Пиріжки з капустою в духовці
  • Пиріжки з цибулею і яйцем за рецептом наших бабусь